Kiki Bertens heeft niet voor een verrassing kunnen zorgen in de Rod Laver Arena. Vandaag nam ze het in de derde ronde van de Australian Open op tegen Caroline Wozniacki (Den, 2). De nummer twee van de wereld was evenals in de voorgaande twee ontmoetingen te sterk voor Bertens. Wozniacki had anderhalf uur nodig om Bertens met een 6-4 en 6-3 overwinning naar huis te sturen. De 26-jarige Wateringse sloeg twee keer zoveel winners als haar tegenstander (26 – 13). Maar ze produceerde daarentegen aanzienlijk meer onnodige fouten dan de Deense muur.

Bertens bereikte nog niet eerder de derde ronde op het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar. De twee zeges in Melbourne leveren 130 punten voor de wereldranglijst op.

Over ruim een week komt de nummer één van Nederland in actie bij het WTA-toernooi van Sint-Petersburg (Rus). In de daaropvolgende week laat ze het Fed Cup-duel met de Verenigde Staten schieten omdat het niet in haar schema past. In de week na het Fed Cup-weekend staan er WTA-toernooien in Doha en Dubai op het programma.