Boy Westerhof is de derde Nederlander die zich geplaatst heeft voor de tweede ronde van het challengertoernooi in Alphen aan den Rijn (€43.000+H). Gisteren gingen Thiemo de Bakker en Tallon Griekspoor de ervaren Nederlander al voor. Westerhof sloeg zich vanmiddag in drie sets voorbij Matteo Viola (Ita, 286). Na het verlies in de eerste set wist hij de partij uiteindelijk met 3-6, 6-4 en 6-3 naar zijn hand te zetten. Morgen staat Westerhof voor een plaats in de kwartfinales tegenover zuiderbuur Julien Cagnina (Bel, 338)(Q).

In de avondsessie was Botic van de Zandschulp dichtbij een verrassing tegen de voormalig nummer 5 van de wereld Tommy Robredo (Spa, 175)(5). De als vijfde geplaatste Spanjaard ontdeed zich uiteindelijk met 6-7(1), 6-3 en 7-6(2) van de 21-jarige Wageninger. Van de Zandschulp verzuimde een 7-6 en 3-0 voorsprong naar een goed einde te brengen.

Morgen komen de drie overgebleven Nederlanders in actie. Boy Westerhof (12 uur), aansluitend Tallon Griekspoor en Thiemo de Bakker (19.30 uur) proberen zich te plaatsen voor de kwartfinales in Alphen aan den Rijn.