De afgelopen twee weken worden de futuretoernooien in Egypte door de Nederlanders gedomineerd. Vorige week won Thiemo de Bakker ten koste van landgenoot Gijs Brouwer het negenentwintigste futuretoernooi van het jaar in Egypte. Deze week staat Brouwer opnieuw in de finale. De Bakker ging al in de openingsronde onderuit.

Morgen gaat de finale van het dertigste toernooi in Sharm El Sheikh ($15.000) tussen Gijs Brouwer (8) en Jelle Sels (7). De 21-jarige Brouwer ontdeed zich vanavond in de halve eindstrijd in straight sets van landgenoot Michiel de Krom. Na vijf kwartier zegevierde hij met 6-3 en 6-4. Sels was in de andere halve finale in drie sets te sterk voor de als zesde geplaatste David Perez Sanz (Spa, 509). De Woerdenaar had bijna drie uur nodig om de Spanjaard met 7-5, 6-7(4) en 6-2 van zich af te schudden.

Brouwer en Sels strijden morgen voor hun eerste titel op het laagste internationale niveau. Beide heren stonden al in enkele finales maar wisten nog geen toernooizege te boeken. Tussen 2015 en 2017 stonden Brouwer en Sels vier keer eerder tegenover elkaar op een internationaal toernooi. Dit jaar en in 2015 won Sels, Brouwer stapte in 2016 twee keer als winnaar van de baan.