Tallon Griekspoor heeft vandaag voor een stunt gezorgd bij het ATP 500-toernooi in Rotterdam. Bij het ABN Amro World Tennis Tournament boekte de 21-jarige Nieuw-Venneper zijn grootste overwinning tot op heden.

In de openingsronde ontdeed Griekspoor zich in drie sets van de drievoudig Grand Slam-winnaar Stan Wawrinka (Zwi, 13)(5). De jonge Nederlander begon zwak aan de partij. Hij gaf zijn eerste servicegame direct uit handen maar gooide daarna de schroom van zich af tegen een zeer matig spelende Wawrinka. Griekspoor had uiteindelijk anderhalf uur nodig om de 11 jaar oudere Zwitser met 4-6, 6-3 en 6-2 van zich af te schudden. Wawrinka liet wederom zien dat hij de vorm van voor zijn blessure nog niet terug heeft gevonden. Hij produceerde 41 onnodige fouten tegenover 21 van de Nederlander.

Dankzij de zege van Griekspoor staat er vrijdag een Nederlander in de kwartfinales. De huidige nummer twee van Nederland treft in de tweede ronde de winnaar van het duel tussen Robin Haase en Thiemo de Bakker (WC). De zege op Wawrinka levert Griekspoor 45 punten voor de wereldranglijst op.