Tallon Griekspoor laat na twee maanden afwezigheid weer zien waartoe hij in staat is. Vandaag plaatste de als zesde geplaatste Nederlander zich voor de finale van het challengertoernooi in Tampere (€43.000+H).

In de halve finale gaf de 22-jarige Nederlander evenals in de voorgaande 3 partijen geen set prijs. Griekspoor had anderhalf uur nodig om Tristan Lamasine (Fra)(Q) met een 6-4 en 7-5 overwinning naar huis te sturen. Gisteren was de Fransman verantwoordelijk voor de uitschakeling van Thiemo de Bakker.

Deze finaleplaats is goed voor 48 punten voor de wereldranglijst. Morgen stuit Griekspoor in de finale op de winnaar van het duel tussen topseed Hugo Dellien (Bol, 106)(1) en Juan Iganacio Londero (Arg, 136)(3).

Hogenkamp naar finale in Praag
Richel Hogenkamp is vandaag doorgedrongen tot de finale van het challengertoernooi in de Tsjechische hoofdstad Praag ($80.000). In de halve eindstrijd rekende de als tweede geplaatste Nederlandse in straight set af met Tamara Korpatsch (Dui, 174)(3). Hogenkamp begon moeizaam aan de partij maar na een 3-5 achterstand in de eerste set wist ze de partij volledig naar haar hand te zetten. Na anderhalf zegevierde ze met 7-5 en 6-3.

In de finale treft Hogenkamp de 27-jarige Martina di Giuseppe (Ita, 237). De Doetinchemse speelde nog niet eerder tegen de Italiaanse.