Photo: Henk Koster

Tallon Griekspoor heeft zich vanmiddag voor het eerst in zijn loopbaan geplaatst voor de halve finale van een challengertoernooi. In de kwartfinale van het challengertoernooi in Alphen aan den Rijn (€43.000+H) ontdeed de 21-jarige Nieuw-Venneper zich in straight sets van qualifier Kevin Krawietz (Dui, 394). Griekspoor had vijf kwartier nodig om de oosterbuur met een 7-6(3) en 6-1 overwinning naar huis te sturen.

De drie zeges in Alphen leveren Griekspoor 29 punten voor de wereldranglijst op. Later vandaag stond alweer zijn halve finale op het programma. Daarin nam de nieuwe nummer twee van Nederland het op tegen de als vijfde geplaatste Tommy Robredo (Spa, 175). Evenals landgenoot Botic van de Zandschulp had Griekspoor kansen op de zege tegen de ervaren Robredo. De voormalig nummer 5 van de wereld uit Spanje was na een uur en drie kwartier met 3-6, 7-5 en 6-1 te sterk. Griekspoor liet in de tweede set 7 van de 8 breakpoints liggen om de partij uiteindelijk in twee sets naar zich toe te kunnen trekken.

Volgend weekend strijd Griekspoor met het Nederlandse Davis Cup-team voor een plaats in de Wereldgroep tegen Tsjechië. Naast de jongste Nederlander in de selectie zijn ook de bekende namen Robin Haase, Thiemo de Bakker en Jean-Julien Rojer van de partij in Den Haag.