Kiki Bertens is er niet in geslaagd om zich als eerste Nederlandse ooit te plaatsen voor de WTA Finals. Vandaag nam de 26-jarige Wateringse het in de halve finale van het officieuze wereldkampioenschap in Singapore op tegen Elina Svitolina (Oek, 7).

Beide dames deden niet veel voor elkaar onder. De aanvallend ingestelde Bertens tegen de uitstekend verdedigende Svitolina maakten er een aantrekkelijk schouwspel van. Na tweeënhalf uur zegevierde de 24-jarige Oekraïense met 7-5, 6-7(5), 6-4.

Bertens heeft dankbaar gebruik gemaakt van de late afmelding van de nummer één van de wereld Simona Halep (Roe). De twee zeges in de poulefase en het bereiken van de halve eindstrijd leveren haar 625 punten voor de wereldranglijst op.

De nummer één van Nederland kan terugkijken op een geweldig tennisjaar. 2018 was voor Bertens tot op heden verreweg haar beste tennisjaar. Ze kon zich de afgelopen jaren alléén op gravel meten met de wereldtop. 

Dit jaar boekte Bertens ook op hardcourt en gras uitstekende resultaten. Ze won dit jaar de Premier WTA-toernooi van Charleston (VS)(gravel) en Cincinnati (VS)(hardcourt). Vorige maand schreef ze in Seoul (ZKo)(hardcourt) voor de derde keer dit jaar een WTA-titel op haar naam. Haar beste resultaat op een Grand Slam-toernooi was op gras. Bertens bereikte de kwartfinales op Wimbledon. De Nederlandse sluit het jaar af als nummer 9 op de mondiale ranglijst.