Scott Griekspoor is vanavond doorgedrongen tot de finale van het challengertoernooi in het Franse Blois (€43.000+H). In de halve eindstrijd ontdeed hij zich van de plaatselijke favoriet Stephane Robert (Fra, 170)(7). De 27-jarige Nieuw-Venneper had anderhalf uur nodig om de als zevende geplaatste Fransman met een 6-1, 2-6 en 6-2 overwinning uit te schakelen.

In de finale neemt hij het op tegen de als vijfde geplaatste Felix Auger-Alliasime (Can, 172). De 17-jarige Canadees versloeg in de andere halve finale landgenoot Thiemo de Bakker in drie sets. Auger-Alliasime sloeg zich na twee uur en een kwartier met 7-6(2), 3-6, en 6-1 langs het voormalig toptalent uit Nederland.

Griekspoor heeft met deze finaleplaats 48 punten voor de wereldranglijst bij elkaar gespeeld. De Bakker blijft steken op 29 punten. Griekspoor stond nog niet eerder tegenover de jonge Canadees.

Volgende week speelt De Bakker een challengertoernooi in Milaan (Ita)(€43.000+H). Daarin stuit hij in de eerste ronde wederom op Felix Auger-Alliasime.