Bibiane Schoofs is vandaag doorgedrongen tot de halve finales van het challengertoernooi in het Italiaanse Santa Marhgerita di Pula ($25.000). In de kwartfinale sloeg de als derde geplaatste Nederlandse zich in drie sets voorbij Tena Lukas (Kro, 326)(Q). Schoofs had een uur en een kwartier nodig om de Kroatische met 6-4 en 6-2 van zich af te schudden.

Deze halve finaleplaats levert Schoofs 18 punten voor de wereldranglijst op. Morgen neemt ze het voor een plaats in de finale op tegen topseed Myrtille Georges (Fra, 189)(1). Beide speelsters wonnen 2 van de 4 eerdere onderlinge ontmoetingen. De laatste confrontatie was vorig jaar op gravel in Strasbourg (Fra) en werd gewonnen door Georges.

Tallon Griekspoor wederom niet voorbij halve finale
Topseed Tallon Griekspoor heeft zich evenals vorige week niet kunnen plaatsen voor de finale van het futuretoernooi in Santa Margherita di Pula (Ita)($25.000). De 22-jarige Nieuw-Venneper moest in de halve finale zijn meerdere erkennen in Gianluca Mager (Ita, 408). Na drie uur stapte de Italiaan met een nipte 4-6, 7-6(7) en 7-6(4) zege van de baan.

De twee halve finales in Santa Margherita di Pula leveren Griekspoor bij elkaar 16 punten op.