Bibiane Schoofs heeft een goede week bij het challengertoernooi in het Duitse Versmold ($60.000) niet kunnen bekronen met een finaleplaats. Vandaag moest de 29-jarige Rhenense in de halve eindstrijd haar meerdere erkennen in de als achtste geplaatste Barbara Haas (Oos, 179). Na bijna twee uur zegevierde de acht jaar jongere Oostenrijkse met 6-2, 1-6 en 7-5.

Schoofs moet in Versmold genoegen nemen met 29 punten voor de wereldranglijst. Door het bereiken van de halve finales kon ze dit weekend niet deelnemen aan de kwalificaties voor het WTA-toernooi in het Zwitserse Gstaad. Over ruim een week komt Schoofs evenals Lesley Kerkhove in actie bij een klein challengertoernooi in het Duitse Horb ($25.000).

Brouwer en Tepavac finalisten in Amstelveen
Gijs Brouwer en topseed Marko Tepavac spelen morgen de finale van het futuretoernooi in Amstelveen ($15.000). Brouwer versloeg in zijn weg naar de halve finales de Nederlanders Kevin Griekspoor, Tim van Terheijden en Niels Lootsma (2). Vandaag stond hij in de halve eindstrijd met 6-1 en 3-0 voor tegen Ricardo Hocevar (Bra, 601)(6) waarna de Braziliaan de strijd staakte. Tepavac ontdeed zich in de andere halve finale met 6-7, 6-4 en 6-3 van de als vierde geplaatste Boy Westerhof.