Qualifier Bibiane Schoofs is vanmiddag doorgedrongen tot de kwartfinales van het grote challengertoernooi in het Franse Cagnes-Sur-Mer ($100.000). De 29-jarige Rhenense boekte vanmiddag alweer haar vijfde zege op rij in de Franse kustplaats. Gisteren was ze in de eerste ronde verantwoordelijk voor de uitschakeling van topseed Carina Witthoeft (Dui, 59)(1).

In de tweede ronde nam Schoofs het op tegen Danka Kovinic (Mne, 114). Twee weken geleden was de Montenegrijnse nipt in drie sets te sterk bij een WTA-toernooi in Istanbul. Vandaag nam de Nederlandse revanche tegen de voormalig top 50-speelster. Schoofs had anderhalf uur nodig om Kovinic met 6-4 en 6-4 van zich af te schudden.

Schoofs heeft met de vijf zeges in Frankrijk 31 punten voor de wereldranglijst bij elkaar geslagen. Vrijdag kruist ze voor een plaats in de halve eindstrijd de degens met Ons Jabeur (Tun, 154). De Tunesische gaf in haar eerste twee duels slechts 6 games prijs. In de eerste ronde walste ze met 6-0 en 6-3 over Arantxa Rus heen.