Bibiane Schoofs is vandaag als enige Nederlandse doorgedrongen tot de kwartfinales van het challengertoernooi in het Duitse Versmold ($60.000). Topseed Richel Hogenkamp en het vierde reekshoofd Arantxa Rus gingen verrassend ten onder in de tweede ronde. Schoofs begon moeizaam aan haar partij in de tweede ronde tegen Ulrikke Eikeri (Noo, 278) maar was na het verlies van de eerste set oppermachtig. Na bijna twee uur zegevierde ze met 4-6, 6-2 en 6-0. Hogenkamp verloor in de tweede ronde met 6-3, 3-6 en 3-6 van zuiderbuur Kimberley Zimmermann (Bel, 389). Rus moest de zege met 4-6 en 1-6 laten aan Mihaela Buzarnescu (Roe, 213). Twee weken geleden was de Roemeense ook al te sterk in de eerste kwalificatieronde van Wimbledon.

Schoofs neemt het morgen voor een plaats in de halve eindstrijd op tegen Laura Schaeder (Dui, 341). Beide speelsters stonden nog niet eerder tegenover elkaar.

Lemoine verliest van Larsson in Frankrijk

Quirine Lemoine (foto) heeft vanmiddag niet voor een stunt kunnen zorgen bij het grote challengertoernooi in Contrexeville (Fra)($100.000). In de tweede ronde moest ze buigen voor topseed Johanna Larsson (Zwe, 53). De 25-jarige Woerdense verloor na een uur en twintig minuten met 4-6 en 3-6.

Aankomend weekend speelt Lemoine evenals Rus kwalificaties voor het WTA-toernooi in de Roemeense hoofdstad Boekarest.