Bibiane Schoofs is vandaag als eerste Nederlandse doorgedrongen tot de halve finales van het challengertoernooi in het Belgische Koksijde ($25.000). De als vijfde geplaatste Nederlandse was in de kwartfinale met duidelijke cijfers te sterk voor Fiona Ferro (Fra, 274)(4). Ze had vijf kwartier nodig om zich met 6-3 en 6-2 langs de Française te slaan.

Morgen staat ze mogelijk tegenover landgenoot Cindy Burger (2) voor een plaats in de finale. De Volendamse dient dan in de andere kwartfinale nog af zien te rekenen met qualifier Aymet Uzcategui (Ven, 857).

Kerkhove en Hogenkamp onderuit
Lesley Kerkhove heeft zich vandaag niet kunnen plaatsen voor de eindstrijd van het challengertoernooi in het Britse Chiswick ($25.000). In de halve finale moest de als vierde geplaatste Zeeuwse buigen voor Vitalia Diatchenko (Rus, 354). De voormalig nummer 71 van de wereld uit Rusland was met 6-3 en 6-2 te sterk. Kerkhove blijft in Chiswick steken op 18 punten voor de wereldranglijst.

Richel Hogenkamp (foto) is vroeg onderuit gegaan bij het challengertoernooi in Hechingen (Dui)($60.000). Vanwege de weersomstandigheden deze week maakte de Doetinchemse pas vandaag haar opwachting in de tweede ronde. Daarin verloor de als tweede geplaatste Hogenkamp met 6-3, 5-7 en 0-6 van de Italiaanse Jessica Pieri (273).