Bibiane Schoofs en Lesley Kerkhove hebben zich afgelopen nacht geplaatst voor de tweede kwalificatieronde van de Australian Open. Voor Arantxa Rus viel het doek in de eerste ronde.

Schoofs stond bij haar debuut in Melbourne tegenover de 21-jarige Georgia Brescia (Ita, 205). Na een uur en drie kwartier zegevierde ze met tweemaal 7-5. In de tweede set kwam Schoofs terug van een 1-4 achterstand. Kerkhove zorgde voor een verrassing door topseed Sachia Vickery (VS, 105) uit te schakelen. Na een moeizaam begin knokte de Zeeuwse zich knap met 6-7, 6-4 en 6-3 langs de Amerikaanse.

Arantxa Rus kan de Australian Open na de eerste kwalificatieronde al vergeten. Daarin moest ze de overwinning laten aan Ivana Jorovic (Ser, 280). Ze verloor met 3-6 en 4-6 van de 20-jarige Servische.

De zege van Schoofs en Kerkhove is goed voor 20 WTA-punten. In de tweede kwalificatieronde staat Schoofs tegenover de nummer 7 van de plaatsingslijst Naomi Broady (GB, 119). Kerkhove kruist daarin de degens met Tamara Zidansek (Slo, 180).