Photo: Henk Koster/tennisimages.com

Scott Griekspoor en Igor Sijsling hebben vandaag een toernooizege op het laagste internationale niveau geboekt. De als vierde geplaatste Griekspoor won vandaag een futuretoernooi in het Schotse Glasgow ($15.000). In de finale sloeg hij zich in straight sets voorbij zuiderbuur Yannick Mertens (Bel, 317)(3). Na anderhalf uur zegevierde Griekspoor met 6-1 en 7-6. De laatste onderlinge ontmoeting (eind 2017) stapte de 27-jarige Nederlander ook als winnaar van de baan.

Igor Sijsling plaatste zich deze week o.a. dankzij overwinningen op Boy Westerhof en Botic van de Zandschulp voor de finale van het futuretoernooi in Kaarst (Dui)($15.000). In de finale nam de 30-jarige Amsterdammer het op tegen Marvin Moeller (Dui, 628). Sijsling versloeg de 11 jaar jongere Duitser met 6-2 en 7-6. De aankomende twee weken speelt Sijsling twee futuretoernooien in Groot-Britannië.

Griekspoor en Sijsling hebben deze week 18 punten voor de wereldranglijst bij elkaar gespeeld met de toernooizege.

Tim van Rijthoven was de voorgaande twee weken moeizaam aan het jaar begonnen. Hij kwam in de eerste twee toernooien in de Verenigde Staten niet voorbij de tweede ronde. In de derde week liet de 21-jarige Roosendaler zien dat hij het nog kan. Hij won in de finale van het toernooi in Palm Coast (VS, FL) met 6-4 en 6-4 van topseed Maxime Chazal (Fra, 455)(1).