Arantxa Rus heeft zich als eerste dame geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in Den Bosch (Rosmalen). De enige Nederlandse wildcardspeelster sloeg zich in de openingsronde knap in drie sets voorbij de als zesde geplaatste Timea Babos (Hon, 36). Rus leek in de eerste set af te stevenen op een tiebreak maar werd bij een 5-6 achterstand ondanks een 40-0 voorsprong gebroken. Vanaf de tweede set nam de 26-jarige Nederlandse het initiatief over. Ze was na twee uur met 5-7, 6-2 en 6-3 te sterk voor de twee jaar jongere Hongaarse.

Rus neemt het in de tweede ronde op tegen de winnaar van het duel tussen Yaroslava Shvedova (Kaz, 47) en qualifier Andrea Hlavackova (Tsj, 531). Morgen komen de andere twee Nederlandse dames in het enkelspel in actie. Kiki Bertens (3) stuit in de eerste ronde op Andrea Petkovic (Dui, 84). Richel Hogenkamp treft Mandy Minella (Lux, 82) in de openingsronde.

Later vandaag komt Tallon Griekspoor in actie op het Brabantse gras. Hij speelt de vierde en laatste partij op het centre court tegen de voormalig nummer 25 van de wereld Vasek Pospisil (Can, 83)(Q).