Arantxa Rus en Bibiane Schoofs (WC) hebben zich vandaag niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in Rosmalen.

Rus moest in de tweede ronde haar meerdere erkennen in topseed Coco Vandeweghe (VS, 16)(1). Na ruim anderhalf uur was de Amerikaanse met 7-6(4) en 6-3 te sterk. In 2014 en 2016 schreef Vandeweghe het toernooi in Rosmalen op haar naam. Debutante Schoofs wist eveneens de tweede ronde niet te overleven. De 30-jarige Nederlandse verloor na bijna een uur en drie kwartier met 5-7 en 2-6 van Aleksandra Krunic (Ser, 55).

Beide dames blijven in Rosmalen steken op 30 punten. Morgen komt de laatste Nederlandse dame in actie bij het enige WTA-toernooi in Nederland. Kiki Bertens kruist in de tweede ronde de degens met zuiderbuur Kirsten Flipkens (Bel, 60).

Haase moet buigen voor Tomic
Voor de enige Nederlander in het herenenkelspel zit het grastoernooi in Rosmalen er na de tweede ronde op. Robin Haase was daarin niet opgewassen tegen Bernard Tomic (Aus, 181)(Q). De 25-jarige Australiër was na vijf kwartier met 6-3 en 7-5 te sterk voor de 6 jaar oudere Hagenaar.