Arantxa Rus is verrassend hard onderuit gegaan in de finale van het challengertoernooi in het Franse Andrezieux-Boutheon ($60.000). Gisteren gaf ze slechts één game prijs in de halve finale tegen Fiona Ferro (Fra, 318)(WC). Vandaag had de als vierde geplaatste Nederlandse weinig in te brengen in de finale tegen Georgina Garcia-Perez (Spa, 199). De 25-jarige Spaanse sloeg zich binnen een uur met 6-2 en 6-0 langs Rus.

Rus heeft met de finaleplaats in Frankrijk 48 punten voor de wereldranglijst bij elkaar gespeeld. Aankomende week komt ze evenals Bibiane Schoofs in actie bij een challengertoernooi in Glasgow (GB)($25.000).

Richel Hogenkamp en Lesley Kerkhove spelen volgende week in de Verenigde Staten. De huidige nummer 2 en 4 van Nederland komen dan in actie bij een groot challengertoernooi in Midland (VS)($100.000).

Van der Duim verliest finale in Frankrijk
Antal van der Duim is er niet in geslaagd om een goede week bij het futuretoernooi Veigy-Foncenex (Fra)($15.000) af te sluiten met een toernooizege. In de finale was de Nederlandse qualifier niet opgewassen tegen de als derde geplaatste Alessandro Bega (Ita, 345). De Italiaan was na ruim twee uur met 4-6, 6-4 en 7-6(7) te sterk voor de 30-jarige Fries.