Lesley Kerkhove is vandaag doorgedrongen tot de derde en beslissende kwalificatieronde van de Australian Open. De 26-jarige Zeeuwse rekende in de tweede kwalificatieronde in straight sets af met Tamara Zidansek (Slo, 180). Kerkhove sloeg zich na een uur en een kwartier met 6-4 en 6-2 langs de zes jaar jongere Sloveense.

Hierdoor heeft Kerkhove nog één overwinning nodig om zich te plaatsen voor de Australian Open. In de beslissende kwalificatieronde kruist ze de degens met de 19-jarige Anna Kalinskaya (Rus, 161). Vier maanden geleden maakte Kerkhove haar debuut op een Grand Slam. Toen plaatste ze zich voor de US Open dankzij drie zeges in New York.

Later vandaag plaatste Bibiane Schoofs zich eveneens voor de laatste kwalificatieronde in Melbourne. In de tweede kwalificatieronde ontdeed ze zich knap van de nummer 7 van de plaatsingslijst Naomi Broady (GB, 119). Schoofs had vijf kwartier nodig om de Britse met 7-6(5) en 6-2 te elimineren.

Schoofs kan zich morgen voor het eerst in haar loopbaan plaatsen voor een Grand Slam-toernooi. Dan dient ze morgen af te rekenen met Ivana Jorovic (Ser, 280). De Servische was in de eerste ronde de bedwinger van Arantxa Rus.