Lesley Kerkhove heeft vandaag de halve finales van het challengertoernooi in het Britse Chiswick ($25.000) weten te bereiken. De als vierde geplaatste Nederlandse stuurde vanmiddag in de kwartfinales Diana Marcinkevica (Let, 333) naar huis. Na een uur en drie kwartier schoof de 25-jarige Zeeuwse haar leeftijdsgenoot uit Letland met 6-4 en 7-6(3) aan de kant. Vorige week was Marcinkevika bij het toernooi in Woking (GB)($25.000) nog met 6-2 en 6-4 te sterk voor Kerkhove.

De halve finaleplaats in Chiswick levert Kerkhove 18 punten voor de wereldranglijst op. Morgen neemt ze het voor een plaats in de finale op tegen voormalig nummer 71 van de wereld Vitalia Diatchenko (Rus, 354).

Morgen maken Bibiane Schoofs en Cindy Burger hun opwachting in de kwartfinales van het challengertoernooi in Koksijde (Bel)($25.000). Vanwege de weersomstandigheden staan er vandaag alleen wedstrijden in het dubbelspel op het programma.

Richel Hogenkamp zou vandaag in actie komen in de tweede ronde van het toernooi in Hechingen (Dui)($60.000). Door de regen is ze genoodzaakt om morgen pas in actie te komen.