Richel Hogenkamp heeft haar eerste overwinning van het jaar niet op kunnen volgen met een tweede zege. De huidige nummer 2 van Nederland slaagde er vanavond niet in om zich te plaatsen voor de kwartfinales van het kleine WTA-toernooi in Indian Wells (VS) ($125.000). Hogenkamp was in de tweede ronde niet opgewassen tegen de als vierde geplaatste Kateryna Bondarenko (Oek, 84)(4). De 31-jarige Oekraïense had slechts drie kwartier nodig om Hogenkamp met 6-3 en 6-0 aan de kant te schuiven.

Hogenkamp blijft deze week steken op 15 punten voor de wereldranglijst. Aankomende week speelt ze evenals Arantxa Rus kwalificaties voor het Premier WTA-toernooi van Indian Wells.

Rus moet buigen voor Stephens in Acapulco
Qualifier Arantxa Rus is er niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen bij het WTA-toernooi in Acapulco (Mex). In de tweede ronde moest ze haar meerdere erkennen in topseed Sloane Stephens (VS, 13)(1). Rus kon in de eerste twee sets goed meekomen met de Amerikaanse maar in de beslissende derde set was het verzet gebroken. Na tweeënhalf uur stapte Stephens met een 5-7, 7-6(6) en 6-0 overwinning van de baan.