Tallon Griekspoor is er vanmiddag in geslaagd om het challengertoernooi in het Finse Tampere (€43.000+H) op zijn naam te schrijven. De als zesde geplaatste Nederlander plaatste zich afgelopen week zonder setverlies voor de finale in het zuiden van Finland. In de finale moest Griekspoor wel een set afstaan aan de als derde geplaatste Juan Iganacio Londero (Arg, 136)(3) maar wist de partij via een derde set naar zich toe te trekken. Na bijna twee uur zegevierde de 22-jarige Nederlander met 6-3, 2-6 en 6-3.

Deze toernooizege levert hem 80 punten voor de wereldranglijst op. Hierdoor staat Griekspoor aankomende maandag voor het eerst in zijn loopbaan bij de beste 200 spelers van de wereld.

Griekspoor heeft zich afgemeld voor het challengertoernooi in Segovia (Spa)(€85.000)(hardcourt) dat morgen van start gaat. Zijn broer Scott komt wel in actie en is als vijfde geplaats. Hij neemt het in de eerste ronde op tegen Andreas Artunedo Martinavarro (Spa, 370)(WC).

Hogenkamp wint challengertoernooi in Praag
Richel Hogenkamp is deze week de sterkste bij het grote challengertoernooi in de Tsjechische hoofdstad Praag ($80.0000). Vandaag nam de als tweede geplaatste Nederlandse het in de finale op tegen Martina di Giuseppe (Ita, 237). Hogenkamp had iets meer dan een uur nodig om de 27-jarige Italiaanse met 6-4 en 6-2 van zich af te schudden.

Deze titel is goed voor 115 punten voor de wereldranglijst. Aankomende maandag stijgt ze ruim 30 plaatsen op de wereldranglijst.