Richel Hogenkamp is er niet in geslaagd om het challengertoernooi in het Franse Nantes ($25.000) op haar naam te schrijven. De als derde geplaatste Nederlandse moest in de eindstrijd buigen voor topseed Kaia Kanepi (Est, 106(1). De voormalig nummer vijftien van de wereld had een uur nodig om de 25-jarige Doetinchemse met 6-3 en 6-4 van zich af te schudden. Kanepi was twee maanden geleden nog de verrassende kwartfinalist op de US Open.

Voor de 32-jarige Kanepi begon het tennisjaar vanwege een blessure pas in juni. Sindsdien kwam ze in actie bij 7 toernooien waarin ze 3 toernooien winnend afsloot. Het hoogtepunt was het bereiken van de kwartfinales op de US Open na succesvolle kwalificaties.

Hogenkamp heeft met deze finaleplaats 30 punten voor de wereldranglijst verdiend. Hierdoor zet ze weer een goede stap richting de top 100. Aankomende week speelt ze het kleine WTA-toernooi in Limoges (Fra)($125.000).

Debutant Nijboer verliest eerste finale
Qualifier Ryan Nijboer heeft een sterke week bij het futuretoernooi in Sharm El Sheikh (Egy)($15.000) niet af kunnen sluiten met een toernooiezege. De 18-jarige Nederlander was in de finale niet opgewassen tegen de als vierde geplaatste Pawel Cias (Pol, 548). Hij verloor na ruim een uur met 3-6 en 4-6 van de vijf jaar oudere Pool.

Nijboer houdt 10 punten voor de wereldranglijst over aan zijn eerste finale op het laagste internationale niveau. Dankzij deze finaleplaats krijg de jonge Nederlander een Special Exempt voor het volgende futuretoernooi in Egypte.