Richel Hogenkamp heeft vanavond voor het eerst dit jaar een wedstrijd op het hoogste niveau winnend afgesloten. Na zes nederlagen op rij weet ze weer wat winnen is. De huidige nummer 2 van Nederland bereikte de tweede ronde van het kleine WTA-toernooi in Indian Wells (VS)($125.000). Hogenkamp sloeg zich in de openingsronde in drie sets voorbij voormalig top 50-speelster Alison Riske (VS, 108). Ondanks een moeizame start wist de 25-jarige Doetinchemse de partij uiteindelijk met 4-6, 6-2 en 6-2 naar haar hand te zetten.

Deze overwinning levert haar 15 punten voor de wereldranglijst op. In de tweede ronde stuit Hogenkamp de als vierde geplaatste Kateryna Bondarenko (Oek, 84). Hogenkamp won in 2015 de enige onderlinge ontmoeting in Acapulco (hardcourt) met 6-3, 6-3.

Rus naar tweede ronde in Acapulco
Qualifier Arantxa Rus heeft een goed vervolg gegeven aan haar succesvolle kwalificaties bij het WTA-toernooi in Acapulco (Mex). In de openingsronde schakelde ze wildcardspeelster Kayla Day (VS, 148). Na twee uur sloeg Rus zich met 4-6, 6-1 en 6-0 langs de 18-jarige Amerikaanse.

Rus staat in de tweede ronde tegenover topseed Sloane Stephens (VS, 13)(1). Beide dames troffen elkaar nog niet eerder op een internationaal toernooi.