Robin Haase is deze week bezig aan de beste hardcourt-week in zijn loopbaan tot op heden. Vanavond plaatste de 30-jarige Hagenaar zich voor de halve eindstrijd van het sterk bezette ATP 1000-toernooi in het Canadese Montreal.

De onbetwiste nummer 1 van Nederland bereikte de kwartfinales dankzij zeges op Albert Ramos-Vinolas (Spa, 23), Ernesto Escobedo (VS, 85) en Grigor Dimitrov (Bul, 11)(7). In de kwartfinale nam de 30-jarige Hagenaar het vanavond op tegen Diego Schwartzman (Arg, 34). Haase begon moeizaam aan de partij tegen de oerdegelijke Argentijn maar wist hij ‘schaakspel’ uiteindelijk in drie sets naar zijn hand te zetten. Na twee uur stapte hij met een 4-6, 6-3 en 6-3 overwinning van de baan. In de voorgaande vier ontmoetingen moest Schwartzman ook buigen voor de Nederlander.

Haase heeft met de vier zeges in Montreal 360 punten voor de wereldranglijst bij elkaar gespeeld. Hij pakte nog niet eerder zoveel punten op een international toernooi.

Morgen stuit hij in de halve finale op de winnaar van het duel tussen Roger Federer (Zwi, 3) en Roberto Bautista-Agut (Spa, 16)(12).