Robin Haase is in tegenstelling tot de kopvrouw van het Nederlandse tennis slecht begonnen aan het gravelseizoen. Vanmiddag moest hij in de eerste ronde van het ATP 250-toernooi buigen voor Mirza Basic (Bos, 94). Haase begon goed aan de partij maar slaagde er niet in om na de eerste set door te drukken. Vanaf het tweede bedrijf begon de 31-jarige Nederlander hardop te klagen over o.a. de kwaliteit van de tennisballen en zijn eigen spel. Basic zegevierde na twee uur en een kwartier met 4-6, 6-4 en 7-5.

Aankomende week staat het ATP 1000-toernooi van Monte Carlo op het programma voor de Hagenaar.

Hogenkamp naar hoofdtoernooi in Lugano
Richel Hogenkamp heeft zich geplaatst voor het WTA-toernooi in Lugano (Zwi). In de tweede kwalificatieronde was de als eerste geplaatste Nederlandse met 6-3, 5-7 en 6-4 te sterk voor Marie Bouzkova (Tsj, 161)(9). Na de laatste kwalificatiewedstrijd wordt de loting in het hoofdtoernooi bekend gemaakt.

Arantxa Rus (2) is er niet op eigen kracht in geslaagd om het hoofdtoernooi te bereiken. De 27-jarige Nederlandse verloor ondanks een overtuigende start met 6-2, 4-6 en 0-6 van Alexandra Cadantu (Roe, 171)(10).