2017-02-13 17:28:12 ROTTERDAM - De Nederlander Robin Haase wint van de Duitser Florian Mayer tijdens de eerste ronde van het ABN AMRO-tennistoernooi in Rotterdam Ahoy. ANP KOEN SUYK

Robin Haase is vanavond doorgedrongen tot de derde ronde van het ATP 1000-toernooi in het Canadese Montreal. In de tweede ronde kruiste hij de degens met lucky loser Ernesto Escobedo (VS, 85). Evenals in de eerste ronde had de 30-jarige Hagenaar weinig moeite met zijn tegenstander. Haase ontdeed zich binnen een uur met 6-4 en 6-1 van de 21-jarige Amerikaan. Escobedo mocht gisteren dankzij de afzegging van Tomas Berdych (Tsj, 14) zijn opwachting maken in de eerste ronde.

De twee zeges in Montreal leveren Haase 90 punten voor de wereldranglijst op. Morgen staat hij voor een plaats in de kwartfinales tegenover de winnaar van het duel tussen de als zevende geplaatste Grigor Dimitrov (Bul, 11) en Mischa Zverev (Dui, 26).

Haase heeft tegen beide spelers een negatieve balans. In 2014 won Dimitrov twee keer met duidelijke cijfers op hardcourt (Indian Wells, Brisbane). Zverev staat heeft 3 van de 5 eerdere ontmoetingen met Haase winnend afgesloten. De enige confrontatie op hardcourt trok de Duitser via twee tiebreaks naar zich toe.