Robin Haase is vandaag doorgedrongen tot de tweede ronde van het ATP 500-toernooi in Dubai (UEA)($2.623.485). In de eerste ronde rekende de 30-jarige Hagenaar in drie sets af met qualifier Quentin Halys (Fra, 115).

Haase sloeg zich in de eerste set ondanks 4 breakpoints zonder kleerscheuren door zijn servicegames en wist op 5-5 de enige en beslissende break in het eerste bedrijf te plaatsen. De 21-jarige Fransman trok de tweede set dankzij twee breaks met 6-2 naar zich toe waarna de derde set de beslissing moest brengen. In de derde set nam Halys een 2-0 voorsprong maar daarna stelde Haase met offensiever tennis orde op zaken. Hij zegevierde uiteindelijk na twee uur en een kwartier met 7-5, 2-6 en 6-4.

Woensdag neemt Haase het voor een plaats in de kwartfinales op tegen de winnaar van het duel tussen topseed Grigor Dimitrov (Bul, 4)(1) en Malek Jaziri (Tun, 117)(WC). Haase moest twee keer het onderspit delven tegen de huidige nummer 4 van de wereld. Maar in de laatste confrontatie (ATP 1000-Montreal) van vorig jaar was de Hagenaar in drie sets te sterk.