Robin Haase is er vandaag niet in geslaagd om zich evenals vorig jaar te plaatsen voor de finale van het ATP 250-toernooi in het Zwitserse Gstaad. In de halve eindstrijd liet hij qualifier Yannick Hanfmann (Dui, 170)(Q) ontsnappen.

Haase begon voortvarend aan de partij en nam al snel een 4-0 voorsprong. De Duitse laatbloeier kwam nog terug tot 4-3 maar daarna trok Haase de eerste set met 6-3 naar zich toe. In de tweede set deden beide spelers weinig voor elkaar onder waarna de tiebreak de beslissing moest brengen. Haase liet in de beslissende dertiende game twee matchpoints onbenut waarna de 25-jarige oosterbuur zijn kans greep en er een derde set van maakte. In de derde set verloor geen van de spelers zijn opslagbeurt waarna er wederom een tiebreak volgde. Bij een 6-5 voorsprong verzuimde Haase andermaal twee matchpoints te benutten. Hanfmann won uiteindelijk de tiebreak met 7-4.

Haase moet in Gstaad genoegen nemen met 90 punten voor de wereldranglijst. De finaleplaats van vorig jaar was goed voor 150 punten. Aankomende week komt hij in actie bij het ATP 250-toernooi in zijn geliefde Kitzbühel (Oos). In 2011 en 2012 boekte hij in het populaire skigebied zijn enige toernooizeges op het hoogste niveau.