Robin Haase is er vandaag niet in geslaagd om zijn uitstekende voorbereiding op de Australian Open af te sluiten met een finaleplaats. Vanochtend nam de 30-jarige Nederlander het in de halve finale op tegen de als vijfde geplaatste Roberto Bautista-Agut (Spa, 21)(5). In een zeer gelijkwaardig duel waar beide spelers een hoog niveau lieten zien was de Spanjaard nipt in drie sets te sterk. De Spanjaard had drie uur nodig om de sterk serverende Hagenaar met 6-7(7), 7-6(3) en 7-6(5) van zich af te schudden. Haase produceerde vandaag 19 aces en 4 dubbele fouten.

Haase is het tennisseizoen nog niet eerder zo goed begonnen. Met deze halve finaleplaats en de kwartfinale in Pune (Ind) heeft hij 135 punten voor de wereldranglijst bij elkaar gespeeld. Vorige week boekte hij met dubbelpartner Matwé Middelkoop tevens een toernooizege in het dubbelspel.

De nummer één van Nederland kan vol vertrouwen afreizen naar het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar. In Melbourne stuit hij in de eerste ronde op een speler uit het kwalificatietoernooi. De winnaar van deze openingsronde treft in de tweede ronde Richard Gasquet (Fra, 31)(29) of Blaz Kavcic (Slo, 110).