Robin Haase en Arantxa Rus hebben zich in navolging van Bibiane Schoofs ook geplaatst voor de tweede ronde op het Libema Open in Rosmalen. Haase sloeg zich in de eerste ronde in drie sets voorbij servicekanon Ivo Karlovic (Kro, 92). Nadat beide spelers een set via de tiebreak naar zich toe hadden getrokken moest de derde set de beslissing brengen. De als zesde geplaatste Nederlander plaatste Nederlander plaatste bij een 3-2 voorsprong de enige break van de wedstrijd en serveerde de partij vervolgens uit. Na twee uur zegevierde Haase met  7-6(3), 6-7(5) en 6-3 naar zich toe.

Rus was vandaag de derde Nederlander die de openingsronde wist te overleven. Daarin was ze in drie sets te sterk voor Ekaterina Alexandrova (Rus, 102). Rus ontdeed zich na tweeënhalf uur nipt met 6-7(5), 6-4 en 7-6(6) van de 23-jarige Russin. Woensdag neemt Rus het in de tweede ronde op tegen Coco Vandeweghe (VS, 16)(1).

Morgen komen de laatste twee Nederlanders in het enkelspel in actie. Kiki Bertens neemt het om 14.30 uur op tegen Natalia Vikhlyantseva (Rus, 79). De 21-jarige Russin is de verliezend finalist van het afgelopen jaar in Rosmalen. In de partij voorafgaand aan dit duel kruist Tallon Griekspoor de degens met Stefano Tsitsipas (Gri, 39)(5).