Het sprookje van Kiki Bertens op Wimbledon is na vandaag ten einde gekomen. Voor deze editie van het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld kwam ze in al haar vorige optredens maar tot 3 overwinningen. Dit jaar bereikte de onbetwiste nummer één van Nederland dankzij zeges op Barbora Stefkova (Tsj, 715), Anna Blinkova (Rus, 110), Venus Williams (VS, 9) en Karolina Pliskova (Tsj, 8) de kwartfinales op het heilige gras van Wimbledon.

In de kwartfinales moest Bertens buigen voor haar goede vriendin Julia Goerges (Dui, 13). Bertens begon goed aan de partij en wist de eerste set zonder serviceverlies met 6-3 naar zich toe te trekken. Vanaf de tweede set wist Goerges de wedstrijd langzamerhand naar haar hand te zetten. Ze werd met name in de servicegames van Bertens steeds dominanter. De nummer 13 van de wereld uit Duitsland zegevierde na twee uur met 3-6, 7-5 en 6-1.

Bertens houdt aan de vier zeges in Londen 430 punten voor de wereldranglijst over. Hierdoor stijgt ze naar de zeventiende plaats (+3) op de mondiale ranglijst.

Volgende week staat er alweer een WTA-toernooi op gravel op het programma voor de 26-jarige Wateringse. Dan komt ze vooralsnog in actie bij het toernooi in Gstaad (Zwi). Het is nog niet bekend of ze na het onverwachte succes op Wimbledon daadwerkelijk speelt in Zwitserland.