Bibiane Schoofs en Lesley Kerkhove zijn er vannacht niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de Australian Open. Beide dames gingen ten onder in de derde en beslissende kwalificatieronde.

Schoofs moet nog even wachten op haar Grand Slam-debuut. Ivana Jorovic (Ser, 280) plaatste zich ten koste van Schoofs voor het hoofdtoernooi. De aanvallend spelende Servische was na een uur en twintig minuten met 6-3 en 6-3 te sterk voor de Nederlandse. In de eerste kwalificatieronde was Jorovic verantwoordelijk voor de uitschakeling van Rus.

Kerkhove was in de laatste kwalificatieronde niet opgewassen tegen Anna Kalinskaya (Rus, 161). De 18-jarige Russin had anderhalf uur nodig om Kerkhove met een 6-4 en 7-5 overwinning naar huis te sturen. Ruim vier maanden geleden sloeg de 26-jarige Zeeuwse zich wel succesvol door de kwalificaties in New York (US Open).

Hierdoor zijn er dit jaar bij het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar drie Nederlanders actief in het enkelspel. Robin Haase, Kiki Bertens en Richel Hogenkamp zijn rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi.