Kiki Bertens geeft haar indrukwekkende zegereeks bij het Premier WTA-toernooi in Madrid (Spa) vandaag een ijzersterk vervolg gegeven. Vanmiddag bereikte de 26-jarige Wateringse op overtuigende wijze de finale van één van de meest prestigieuze graveltoernooien in de wereld.

Na zeges op onder meer Caroline Wozniacki (Den, 2), Anastasija Sevastova (Let, 17), en voormalig nummer één van de wereld Maria Sharapova (Rus, 52) nam Bertens het vandaag in de halve eindstrijd op tegen Caroline Garcia (Fra, 7). Ze liet evenals in de derde ronde tegen Wozniacki weinig over van haar tegenstander. Bertens had een slechts een uur nodig om de nummer 7 van de wereld met 6-2 en 6-2 naar huis te sturen.

De nummer één van Nederland heeft 650 punten voor de wereldranglijst bij elkaar gespeeld met deze finaleplaats. Hierdoor stijgt Bertens aankomende week naar de vijftiende plaats op de wereldranglijst.

Morgen neemt Bertens het in de eindstrijd op tegen de winnares van de andere halve finale tussen Karolina Pliskova (Tsj, 6) en Petra Kvitova (Tsj, 10).