Morgen zal ook het derde futuretoernooi van het jaar in Nederland gewonnen worden door een landgenoot. De finale van het toernooi in Middelburg ($15.000) gaat tussen topseed Botic van de Zandschulp (1)(foto) en de ongeplaatste Thiemo de Bakker. Van de Zandschulp won in de Zeeuwse hoofdstad met 6-3 en 6-2 van de als zevende geplaatste Pascal Meis (Dui, 572). De Bakker nam het in de andere halve finale op tegen Boy Westerhof (6). Bij een 6-1 en 2-1 stand in het voordeel van De Bakker gooide de Assenaar vanwege een blessure de handdoek in de ring.

De Bakker en Van de Zandschulp stonden twee weken geleden voor het eerst tegenover elkaar in een internationaal toernooi. Bij het futuretoernooi in Alkmaar ($15.000) walste De Bakker met 6-2 en 6-1 over de zeven jaar jongere Nederlander heen.

Rus naar finale in Zeeland
Topseed Arantxa Rus is vandaag doorgedrongen tot de eindstrijd van het challengertoernooi in Middelburg ($25.000). In de halve finale sloeg de 26-jarige uit Monster zich in straight sets voorbij Karolina Muchova (Tsj, 321)(8). Ze had een uur en drie kwartier nodig om de 20-jarige Tsjechische met 7-6(6) en 6-3 van zich af te schudden.

Deze finaleplaats levert Rus 30 punten voor de wereldranglijst op. Morgen stuit ze in de finale op de als tweede geplaatste Valentini Grammatikopoulou (Gri, 199).