Tim van Rijthoven, Scott Griekspoor en Igor Sijsling hebben zich vandaag voor het eerst dit jaar geplaatst voor de finale op het laagste internationale niveau. Van Rijthoven heeft deze week zijn draai gevonden op het Amerikaanse gravel. De afgelopen twee weken kwam hij niet verder dan de tweede ronde. Vandaag wist de 20-jarige Roosendaler zich te plaatsen voor de finale van het futuretoernooi in Palm Coast (VS, FL). In de halve finale ontdeed hij zich met 6-4, 4-6 en 6-3 van Strong Kirchheimer (VS, 880)(Q).

Igor Sijsling nam het in de halve finale van het futuretoernooi in Kaarst (Dui)($15.000) op tegen Botic van de Zandschulp (7). Sijsling was na ruim een uur met 6-4 en 7-5 te sterk voor zijn acht jaar jongere landgenoot. Hij stuit morgen in de finale op Marvin Moeller (Dui, 628).

Scott Griekspoor begon deze week bij het futuretoernooi in Glasgow (GB)($15.000) aan het nieuwe tennisjaar op de ATP tour. Vandaag plaatste de als vierde geplaatste Nederlander zich voor de finale ten koste van het Belgische talent Zizou Bergs (Bel, 702)(Q). Na een moeizame start won Griekspoor met 5-7, 6-0 en 6-2 van de 18-jarige Belg. Griekspoor stuit morgen in de finale op de als tweede geplaatste Yannick Mertens (Bel, 317).