Voor Robin Haase is het succesvolle tennisjaar op het hoogste niveau nog niet voorbij. Vandaag plaatste de onbetwiste nummer 1 van Nederland zich dankzij een knappe overwinning voor de derde ronde van het ATP 1000-toernooi in Parijs.

In de tweede ronde sloeg hij zich in drie sets voorbij de nummer 4 van de wereld Alexander Zverev (Dui). De beginfase was voor de jonge Duitser maar na de eerste set nam Haase het initiatief volledig over. Zverev produceerde vanaf het tweede bedrijf veel onnodige fouten. Daartegenover speelde de zeer gemotiveerd ogende Haase bij vlagen aanvallend en maakte weinig fouten. De 30-jarige Hagenaar had anderhalf uur nodig om zijn 10 jaar jongere opponent met 3-6, 6-2 en 6-2 van zich af te schudden.

De voorgaande twee onderlinge ontmoetingen waren een prooi voor Zverev. In januari was hij in 5 sets te sterk bij het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar in Melbourne. Drie jaar geleden walste de Duitser met 6-0 en 6-2 over Haase heen bij het ATP 500-toernooi in Hamburg (Dui)(gravel).

Haase heeft met de twee zeges in Parijs 90 punten voor de wereldranglijst bij elkaar geslagen. Morgen neemt Haase het voor een plaats in de kwartfinale op tegen de winnaar van het duel tussen Juan Martin Del Potro (Arg, 17)(13) en Joao Sousa (Por, 57)(Q).