Tallon Griekspoor heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales van het grote challengertoernooi in het Franse Orleans (€127.000+H). In de kwartfinale moest de 22-jarige Nieuw-Venneper zijn meerdere erkennen in Luca Vanni (Ita, 167). De 11 jaar oudere Italiaan had iets meer dan een uur nodig om Griekspoor met 6-3 en 6-4 van zich af te schudden.

De twee zeges in Orleans leveren Griekspoor 25 punten voor de wereldranglijst op. Hij heeft zich teruggetrokken voor het challengertoernooi in Almaty (Kaz)($50.000+H) dat maandag van start gaat.

Zijn Broer Scott speelt wel in Kazakhstan. Hij staat in de eerste ronde tegenover de als tweede geplaatste. Pierre-Hugues Herbert (Fra, 67)(SE).

Kerkhove naar halve eindstrijd, Hogenkamp geeft W.O.
Lesley Kerkhove plaatste zich dankzij haar achtste zege op rij voor de halve eindstrijd van het challengertoernooi in het Franse Clermont-Ferrand ($25.000). De als vierde geplaatste Nederlandse was in de kwartfinale met 4-6, 6-4 en 6-2 te sterk voor Sherazad Reix (Fra, 289). In de halve finale stuit Kerkhove op Greta Arn (Hon, 355). Vorige week won Kerkhove in de halve eindstrijd van het challengertoernooi in Lissabon (Por) van de 39-jarige Hongaarse.

Richel Hogenkamp (2) gaf een walk over voor haar partij tegen wildcardspeelster Clara Burel (Fra, 952).