Bibiane Schoofs heeft zich vanmiddag niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het challengertoernooi in het Duitse Hechingen ($60.000). In de tweede ronde was de als vierde geplaatste Nederlandse niet opgewassen tegen Lena Rueffer (Dui, 393)(WC). De 19-jarige Duitse had een uur nodig om Schoofs met 6-2 en 6-3 van zich af te schudden.

Lesley Kerkhove is er evenals vorige week niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve eindstrijd.  De als zesde geplaatste Nederlandse verloor het Britse Chiswick ($25.000) in de kwartfinales. Daarin was Valentini Grammatikopoulou (Gri, 181)(4) met 3-6,  6-1 en 6-3 te sterk.

De partij van Quirine Lemoine in de tweede ronde van het challengertoernooi in Koksijde (Bel)($25.000) is verplaatst naar morgen. Ze heeft vandaag dankzij de weersomstandigheden slechts één game kunnen spelen tegen Valeriya Strakhova (Oek, 301)(5).

Mocht Lemoine morgen winnen dan staat later de kwartfinale op het programma. De winnaar stuit later op de dag op topseed Richel Hogenkamp.