Scott Griekspoor is vanmiddag doorgedrongen tot de kwartfinales van het challengertoernooi in Cassis (Fra)(€64.000). In de tweede ronde nam de 27-jarige Nieuw-Venneper het op tegen de als achtste geplaaste Mats Moraing (Dui, 154). Bij een 6-5 voorsprong voor Griekspoor staakte de Duitser geblesseerd de strijd.

Zijn jongere broertje Tallon Griekspoor (foto) slaagde er niet in om zijn knappe zege van gisteren tegen Bernard Tomic een goed vervolg te geven. Hij verloor vandaag na twee uur en een kwartier met 6-7(1), 6-3 en 3-6 van James Ward (GB, 247).

Scott Griekspoor neemt het morgen voor een plaats in de halve finales op tegen de winnaar van het duel tussen Enzo Couacaud (Fra, 560)(Q) en Matthias Bachinger (Dui, 178).

Schoofs niet voorbij tweede ronde in Montreux
De als vijfde geplaatste Schoofs heeft zich vanmiddag niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het challengertoernooi in het Zwitserse Montreux ($60.000). In de tweede ronde moest de Nederlandse haar meerdere erkennen in Ylena In-Albon (Zwi, 303). Na vijf kwartier zegevierde de 19-jarige Zwitserse met 6-3 en 6-2.