Cindy Burger heeft zich vandaag geplaatst voor de kwartfinales van het challengertoernooi in het Spaanse Nules ($25.000). In de tweede ronde sloeg de 25-jarige Volendamse zich in drie sets langs Giulia Gatto-Monticone (Ita, 272). Burger begon moeizaam aan de partij maar wist de partij uiteindelijk na bijna drie uur met 4-6, 7-5 en 6-2 naar zich toe te trekken. Morgen neemt Burger het voor een plaats in de halve eindstrijd op tegen de winnaar van het duel tussen Marta Paigina (Rus, 295) en Tessah Andrianjafitrimo (Fra, 294).

Topseed Bibiane Schoofs slaagde er gisteren niet in om de openingsronde te overleven. Daarin moest ze buigen voor voormalig nummer 95 van de wereld Estrella Cabeza-Candela (Spa, 371)(Q). De 30-jarige Spaanse was met 7-6(10) en 6-1 te sterk.

Schoofs heeft zich afgemeld voor het grote challengertoernooi in Dubai ($100.000+H) dat volgende week van start gaat. Hierdoor dient ze af te wachten of ze word toegelaten tot het kwalificatietoernooi van de Australian Open. Landgenoot Lesley Kerkhove is wel actief bij het toernooi in Dubai.