Kiki Bertens is vanavond doorgedrongen tot de derde ronde van het Premier WTA-toernooi in het Canadese Montreal (Rogers Cup). In de tweede ronde had de 26-jarige Wateringse weinig moeite met de nummer 9 van de wereld Karolina Pliskova (Tsj). Bertens had minder dan anderhalf uur nodig om de Pliskova met een 6-2 en 6-2 overwinning uit te schakelen.

Na haar beste resultaat op Wimbledon dit jaar (kwartfinale) boekt Bertens ook haar beste resultaat in Montreal. Bij haar drie eerdere deelnames aan de Rogers Cup was een tweede ronde haar beste resultaat.

Morgen neemt ze het voor een plaats in de kwartfinales op tegen de nummer 8 van de plaatsingslijst Petra Kvitova (Tsj). In de tweede ronde won de Tsjechische met 6-4 en 6-3 van Anett Kontaveit (Est, 30). Bertens speelde twee keer eerder tegen Kvitova. Zowel in 2015 op Wimbledon als in 2018 in Madrid (gravel) moest ze buigen voor de tweevoudig Grand Slam-winnares.

Haase naar derde ronde in Toronto
Robin Haase heeft nog altijd kans op zijn beste prestatie ooit op een Masters-toernooi te evenaren. Vorig jaar bereikte hij de halve finale van het ATP 1000-toernooi in Toronto (Can). Vandaag plaatste de nummer één van Nederland zich voor de derde ronde. In de tweede ronde versloeg hij tussen de regenbuien door lucky loser Mikhail Youzhny (Rus, 104). Na een uur en drie kwartier zegevierde Haase met 7-5 en 6-2.

Morgen stuit Haase in de derde ronde op de thuisspelende Denis Shapovalov (Can, 26). De 19-jarige Canadees sloeg zich in de tweede ronde met 6-3 en 7-5 langs de nummer 14 van de wereld Fabio Fognini (Ita).