Kiki Bertens is deze week op overtuigende wijze begonnen aan het gravelseizoen. In het Amerikaanse Charleston schreef ze vandaag voor het eerst in haar loopbaan een Premier WTA-titel op haar naam.

De als twaalfde geplaatste Nederlandse boekte in de halve finale een zwaarbevochten zege op Madison Keys (VS, 14)(7). Een paar uur later trad ze in de finale aan tegen het vijfde reekshoofd Julia Goerges (Dui, 13). Bertens had geen kind aan de nummer 13 van de wereld uit Duitsland. Vanaf de eerste game nam de aanvallend spelende Wateringse het initiatief en gaf deze niet meer uit handen. Bertens had slechts 58 minuten nodig om de finale met 6-2 en 6-0 naar haar hand te zetten.

De titel in Charleston levert Bertens 490 punten voor de wereldranglijst op. Hiermee stijgt ze naar de 21ste plaats op de mondiale ranglijst.

Bertens heeft zich gisteren al afgemeld voor het WTA-toernooi in Lugano (Zwi) dat morgen van start gaat. Richel Hogenkamp (1) en Arantxa Rus (2) wonnen vandaag eenvoudig in de eerste kwalificatieronde. Morgen strijden beide dames in de laatste kwalificatieronde voor een plaats in het hoofdtoernooi.