Kiki Bertens maakt sinds vandaag officieel deel uit van de top 10 van de wereld. Het is 22 jaar geleden dat een Nederlandse bij de beste tien speelsters van de wereld stond. Bertens is hiermee de opvolger van Brenda Schultz die in 1996 de negende plaats op de wereldranglijst bezette.

Terwijl Bertens nog volop in de race is voor de WTA Finals in Singapore kan ze nu alvast een nieuwe mijlpaal toevoegen. Dankzij het bereiken van de derde ronde afgelopen week in Peking is ze vandaag gestegen naar de tiende plaats op de mondiale ranglijst.

Bertens kon zich de afgelopen jaren alléén op gravel meten met de wereldtop. Dit jaar boekte ze ook op hardcourt en gras uitstekende resultaten. Ze won dit jaar de Premier WTA-toernooi van Charleston (VS)(gravel) en Cincinnati (VS)(hardcourt). Twee weken geleden schreef ze in Seoul (ZKo)(hardcourt) haar derde WTA-titel van het jaar op haar naam.

De 26-jarige Wateringse heeft nog twee weken de kans op zich te plaatsen voor de WTA Finals. Volgende week staat het Premier WTA-toernooi in Moskou (Rus) op het programma. Deze week is ze als tweede geplaatst bij het WTA-toernooi in Linz (Oos). In de eerste ronde stuit ze op wildcardspeelster Barbara Haas (Oos, 192).