Kiki Bertens is er vandaag niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in Linz (Oos). De als tweede geplaatste Nederlandse verloor in de tweede ronde nipt van Margarita Gasparyan (Rus, 137). Na twee uur en twintig minuten stapte de 24-jarige Russin met een 7-5, 2-6 en 7-6(3) overwinning van de baan. De in goede vorm verkerende Gasparyan won vandaag haar zevende partij op rij. Ze schreef twee weken geleden het WTA-toernooi in Tashkent (Uzb) op haar naam.

Door deze nederlaag heeft Bertens nog één week om zich alsnog rechtstreeks te plaatsen voor de WTA-Finals. Aankomende week bij het Premier WTA-toernooi in Moskou (Rus) is haar laatste kans om zich te voegen bij de acht beste speelsters in 2018.

De Bakker uitgeschakeld in Fairfield
Thiemo de Bakker kan niet terugkijken op een geslaagde trip naar de Verenigde Staten en Mexico. Hij kwam in de voorgaande twee toernooien niet voorbij de openingsronde. Vandaag werd De Bakker uitgeschakeld in de tweede ronde van het challengertoernooi in Fairfield (VS)($100.000). Daarin was de als vijfde geplaatste Adrian Menendez-Maceiras (Spa, 132) met 6-4 en 6-3 te sterk.