Kiki Bertens heeft zich vanavond voor het eerst in haar loopbaan geplaatst voor een finale van een Premier WTA-toernooi. De als twaalfde geplaatste Nederlandse bereikte vandaag de finale van het toernooi in Charleston (VS)($800.000).

In halve finale sloeg Bertens zich in drie sets langs de nummer 14 van de wereld Madison Keys (VS)(7). Na twee uur en drie kwartier stapte ze met een zwaarbevochten 6-4, 6-7(2) en 7-6(5) overwinning van de baan. De 26-jarige Wateringse verzuimde de partij bij een 6-5 voorsprong in de tweede set uit te serveren. Ze liet twee matchpoints onbenut en verloor vervolgens de tiebreak met 7-2. In de beslissende derde set liet Keys bij een 5-4 voorsprong een matchpoint onbenut.

Deze finaleplaats levert Bertens in elk geval 305 punten voor de wereldranglijst op. Later vandaag staat de finale nog op het programma in Charleston. Daarin treft ze de winnaar van het duel tussen Julia Goerges (Dui, 13)(5) en Anastasija Sevastova (Let, 16)(8). Door de weersomstandigheden van gisteren staan vandaag zowel de halve finales als de finale op het programma.