Kiki Bertens heeft zich vandaag als vierde en laatste Nederlander geplaatst voor de tweede ronde van het Libéma Open. In de openingsronde van het WTA-toernooi in Rosmalen nam Bertens (3) het op tegen de verliezend finalist van vorig jaar Natalia Vikhlyantseva (Rus, 79).

Bertens begon overtuigend aan de partij en nam al snel een break voorsprong. Bij een 5-3 voorsprong kreeg ze drie setpoints op de service van de 19-jarige Russin maar liet deze onbenut. Vikhlyantseva won bij deze stand 4 games op rij en sleepte de eerste set met 5-7 binnen. De 26-jarige Wateringse kwam in de tweede set probleemloos door haar servicegames en wist twee keer een break te forceren bij haar tegenstander (6-3). Bertens liep vervolgens in de derde set snel uit naar 5-2 en kreeg twee matchpoints. Ze verzuimde de matchpoints te verzilveren en liet de Russin vervolgens weer volledig terugkomen in de partij. Bertens wist de wedstrijd uiteindelijk via de tiebreak (7-5) uit het vuur te slepen.

In de tweede ronde treft de nummer één van Nederland zuiderbuur Kirsten Flipkens (Bel, 60). De 32-jarige Belgische won 3 van de 4 eerdere ontmoetingen van Bertens. In de laatste twee ontmoetingen zegevierde Flipkens via een tiebreak in de derde set.