Kiki Bertens is er niet in geslaagd om haar eerste wedstrijd van het nieuwe jaar af te sluiten met een zege. De als zesde geplaatste Nederlandse moest in de tweede ronde van het Premier WTA-toernooi in Brisbane (Aus) haar meerdere erkennen in Donna Vekic (Kro, 34). De 22-jarige Kroatische had bijna tweeënhalf uur nodig om Bertens met 7-6(5), 1-6 en 7-5 van zich af te schudden.

Bertens blijft in Brisbane steken op 55 punten voor de wereldranglijst. Aankomende week komt de 27-jarige Wateringse nog één keer in actie voor het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar begint. Dan staat het WTA-toernooi in Sydney (Aus) op het programma.

Bouchard schakelt Schoofs uit in Auckland
Qualifier Bibiane Schoofs weet na vier zeges in Auckland (NZe) weer wat verliezen is. In de tweede ronde van het WTA-toernooi in Nieuw-Zeeland was ze niet opgewassen tegen Eugenie Bouchard (Can, 87). Schoofs begon goed maar moest de zege uiteindelijk in drie sets aan de Canadese laten. Na ruim tweeënhalf uur zegevierde Bouchard met 6-7(5), 6-4 en 6-4.

Schoofs heeft met de vier overwinningen in Auckland 48 punten voor de wereldranglijst bij elkaar gespeeld. Aankomende week speelt ze kwalificaties voor de Australian Open.