Kiki Bertens is bezig aan de beste tennisweken van haar loopbaan op gras. Vanmiddag plaatste ze zich knap voor de kwartfinales op Wimbledon. Het is voor haar de tweede keer dat ze de kwartfinales van een Grand Slam-toernooi bereikt. In 2016 sloeg ze zich op Roland Garros zelfs naar de halve finales.

Afgelopen vrijdag sloeg ze zich voor het eerst voorbij de derde ronde op het heilige gras in Londen. In de derde ronde schakelde ze vijfvoudig Wimbledon-winnares Venus Williams (VS, 9) (8-6 derde set). Vandaag rekende de 26-jarige Wateringse in de vierde ronde af met voormalig nummer één van de wereld Karolina Pliskova (Tsj, 8). Bertens had een uur en 41 minuten nodig om haar leeftijdsgenoot uit Tsjechië met 6-3 en 7-6(1) van zich af te schudden. In de tweede set gaf Bertens nog bijna een 4-1 voorsprong uit handen maar revancheerde zich uiteindelijk in ijzersterke tiebreak.

Deze kwartfileplaats levert Bertens 430 punten voor de wereldranglijst op. Hierdoor stijgt ze voorlopig slechts 3 plekken op de wereldranglijst. In de kwartfinale stuit ze op de winnares van het duel tussen Julia Goerges (Dui, 13) en Donna Vekic (Kro, 55).