Kiki Bertens heeft zich vanmiddag op zeer overtuigende wijze geplaatst voor de kwartfinales van het ATP 1000-toernooi in de Spaanse hoofdstad Madrid. In de derde ronde hield ze weinig over van de nummer twee van de wereld Caroline Wozniacki (Den). Bertens gaf de Deense muur met aanvallend powertennis geen schijn van kans. Na een uur stapte de 26-jarige Wateringse met een 6-2 en 6-2 overwinning van de baan. Deze kwartfinaleplaats is een evenaring van haar prestatie van afgelopen jaar.

In de drie voorgaande ontmoetingen tegen Wozniacki (allen op hardcourt) wist Bertens geen set naar zich toe te trekken. De zege van Bertens op een speelster uit de top 10 is pas haar eerste sinds haar grote doorbraak twee jaar geleden op Roland Garros.

Bertens staat morgen voor een plaats in de halve eindstrijd tegenover de voormalig nummer 1 van de wereld Maria Sharapova (Rus, 52). De Russin was in de kwartfinale met 6-3 en 6-4 te sterk voor Kristina Mladenovic (Fra, 22). Bertens en Sharapova stonden nog niet eerder tegenover elkaar.